Grįžti atgal

Pilno grūdo miltų pusryčių blynai puikiai dienos pradžiai

2020-05-19  |  13-38

Pilno grūdo miltų pusryčių blynai – viena tešla bet trys skirtingi pateikimo būdai


Blynų tešlai:

  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 50 g tirpinto sviesto
  • 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1,5 stiklinės pilno grūdo miltų

Paruošimo būdas:

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Kepimo miltelius sumaišome su miltais. Į dubenį dedame kiaušinių trynius, pilame pieną, tirpintą sviestą, druską, cukrų ir gerai išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai maišydami sudedame į tešlą. Kepame norimo dydžio blynus.


Pagardams siūlome šiuos derinius:

  • Pirmas derinys tikrai pralinksmins ir gerai dienai nuteiks smaližius:

Prie blynų aš deriname plaktą grietinėlę, šokolado padažą, riešutų sviestą ir apelsinų džemą.

  • Antras derinys skirtas tiems kas linkęs dieną pradėti sveikiau:

Prie blynų siūlome derinti varškės kremą, čija sėklas brinkintas piene, braškes ir šilauoges.

  • Trečias derinys tiktų tiems kas pusryčiams nori kažko pikantiško:

Prie blynų siūlau rūkytos lašišos, avokado, grietinės arba tiršto graikiško jogurto, citrinos riekelę, kaparėlių ir papuošti žaluma.


Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti – Privatumo politika.
Sutinku