Grįžti atgal

Velykų stalui – kepta kiaulienos šoninė su šparaginėmis pupelėms ir kukurūzų kruopų koše

2020-04-10  |  16-07

Ingredientai:

  • 1,5 kg neriebios kiaulienos šoninės

Marinatui:

  • 5 česnako skiltelės
  • 2 vnt. lauro lapelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelis kumino
  • 1 žiupsnelis kmynų
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 1 v.š. druskos
  • pagal skonį muskato
  • pagal skonį kardamono

Kukurūzų kruopų košei:

  • 3 skiltelės česnako
  • 2 vnt. svogūnų
  • 30 ml. alyvuogių aliejaus
  • 30 gr. sviesto
  • 1 stiklinė kukurūzų kruopų
  • 0,5 litro vištienos sultinio
  • Šparaginėms pupelėms:
  • 0,5 kg šparaginių pupelių
  • 1 skiltelė česnako
  • 20 gr. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis muskato
  • šakelė rozmarino
  • šlakelis vyno

Padažui:

  • 200 ml obuolių sidro
  • žiupsnelis petražolių
  • žiupsnelis čiobrelių

Paruošimo būdas:

Šefas Darius Dabrovolskas pataria rinktis liesesnę kiaulienos šoninę, o gabalėlis turėtų būti toks, kad lengvai galėtumėte susukti kaip vyniotinį.  

Pirmiausiai paruoškime mėsą, odelėje padarydami negilias įpjovas. 

Ruošiame marinatą. Visus reikalingus ingredientus sutriname iki vientisos masės, sumaišome su alyvuogių aliejumi ir įtriname kiaulienos šoninę iš visų pusių. Mėsą marinuojame parą laiko šaldytuve. Išmarinuotą kiaulienos šoninę susukame kaip vyniotinį odele į viršų ir tvirtai surišame. Kepame apie 1,5 – 2 val. 150 C° laipsnių orkaitėje.

Kukurūzų košei pirmiausiai susmulkiname česnaką, kubeliais supjaustome svogūnus ir  apkepame puode su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Tuomet sudedame sviestą ir pilame kukurūzų kruopas ir lengvai apkepame. Palaipsniui pilame vištienos sultinį ir ant silpnos ugnies verdame maišydami, kol kruopos išvirs. Jeigu trūksta skysčio papildomai pilame vandens.

Šparaginių pupelių garnyrui į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi beriame smulkiai supjaustytą česnaką, rozmariną ir apkepame. Tuomet sudedame šparagines pupeles, pabarstome prieskoniais, pilame vyną ir lengvai patroškiname.  

Padažui naudojame sultinį, kuris liko kepant mėsą. Pilame jį į puodą kartu su obuolių sidru, paverdame silpnoje kaitroje, kol sidras išgaruoja. Tuomet sudedame smulkiai sukapotas petražoles ir čiobrelius.

Šventinis patiekalas Velykų stalui paruoštas! Į lėkštes dedame gabalėlį šoninės, kukurūzų kruopų košės, troškintų šparaginių pupelių ir pagardiname sultinio bei obuolių sidro padažu.

Skanaus!

Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti – Privatumo politika.
Sutinku