Назад

Karamelizuotų bananų desertas

2020-04-24  |  12-36

Šis receptas skirtas 8 porcijoms

Ingredientai:

  • 2 vnt. bananų
  • Pusė pakelio vanilinių sausainių
  • 350 g grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 200 g juodo šokolado
  • Pagal skonį vanilinio cukraus
  • 1 valgomas šaukštas riešutų sviesto
  • 100 g sviesto.
  • Vaniliniai ledai
  • Kokoso drožlių papuošimui


Paruošimo būdas:

Bananus susipjaustome griežinėliais. Į puodą beriame dalį cukraus, jį ištirpiname, dedame 20 g. sviesto bei bananus  ir ant lengvos ugnies, uždengus sviestiniu popieriumi, kepame kol gražiai karamelizuosis (apie 5 min.). Tuomet apverčiame ir taip pat pakepame kitą pusę.

Ištirpiname 30 g sviesto, sutrupiname sausainius sudedame riešutų sviestą ir viską sumaišome.  

Šokoladiniam kremui šokoladą sutrupiname ir dedame į karščiui atsparų indą. Kitame puode užverdame grietinėlės 200 g. Ją pilame ant šokolado, maišome, kol ištirps ir paliekame kambario temperatūroje atvėsti. Šokoladui atvėsus dedame 50 gr. sviesto ir gerai suplakame. Paruoštą masę dedame į šaldytuvą.

Likusią grietinėlę išplakame su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Paruoštus produktus sluoksniuojame pasirinktuose indeliuose. Apatiniam sluoksniui dedame sausainius, tada karamelizuotus bananus, šokoladinį kremą, plaktą grietinėlę, o ant viršaus ir vanilinius ledus. Pabarstome kokoso drožlėmis.

Skanaus.


Мы используем файлы cookie для обеспечения бесперебойной работы веб-сайта, повышения удобства просмотра и маркетинга. Просматривая, вы продолжаете соглашаться на сохранение куки. Подробнее о куки и как отказаться - Политика конфиденциальности.
Cогласен