O vakarienei dviem reikės:
Ingredientai:
- 2 vnt. dorados filė
- 4 vnt. karališkųjų krevečių
- 2 skiltelės česnako
- 1 rozmarino šakelė
- Gabalėlis sviesto
- Alyvuogių aliejus
- Jūros druska
- Citrinos žievelė
Garnyrui:
- 2 vnt. ridikėlių
- Keli brokoliai
- 2 saujos špinatų
- 1 a.š. kaparėlių
- 1 v.š. migdolų riešutų
- Gabalėlis sviesto
- Alyvuogių aliejus
Padažui:
- 200 ml Grietinėlės
- Tom yum sriubos pastos pagal skonį
- Citrinos sulčių pagal skonį
Paruošimo būdas:
Iš pradžių gaminsime padažą. Vėliau skirtingose keptuvėse pasiruošime žuvį bei daržoves garnyrui.
Prieš pradedant sutarkuokime citrinos žievelę, mums ji bus reikalinga pačioje gamybos pabaigoje.
Padažui: į keptuvę pilame grietinėlę, dedame Tom Yum pastą ir maišydami užverdame. Tuomet pilame citrinos sultis bei pagardiname druska.
Garnyrui: atskiriame norimą kiekį brokolio žiedynų, juos nublanširuojame, t.y 1 – 2 minutes palaikome verdančiame vandenyje ir iškart sumetame į vandenį su ledukais, kad virimo procesas sustotų. Migdolų riešutus paskrudiname keptuvėje.
Patiekalo paruošimui toliau naudosime dvi keptuves vienu metu: vienoje kepsime žuvį, kitoje – garnyrą.
Kepame žuvį. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus, įmetame dvi lengvai peiliu sutraiškytas česnako skilteles. Žuvies filė į keptuvę dedame oda į apačią, o šalia sudedame krevetes. Pastebėjus, kad žuvies filė krašteliai pabalo, apverčiame, kartu pavartome ir krevetes. Tuomet sudedame sviestą, rozmarino šakelę ir viską kartu kelias minutes pakepame.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pilame alyvuogių aliejaus, sudedame brokokius, kepame, kol sušyla, tuomet išimame iš keptuvės ir paliekame juos šiltai. Į tą pačią keptuvę dedame špinatus, kaparėlius, pabarstome druska, dedame kepintus migdolo riešutus ir viską lengvai apkepame.
Gerai nuplautus ir nusausintus ridikėlius pabarstome druska, pašlakstome citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Serviruojame lėkštes: dedame paruoštą dorados file bei krevetes, šalia – brokolių bei špinatų garnyrą, nepamirštame ridikėlių, ir viską pagardiname keliais šaukštais padažo. Mėgaujamės patiekalu bei tobulo vakaro akimirkomis.