Reikalingi produktai:
400 g. viso grūdo kvietinių miltų
120 g. kvietinių miltų
Brinkintos ispaninio šalavijo sėklos ( 200 ml. vandens, 10 g. sėklų)
200 ml. šilto vandens
50 g. aliejaus
10 g. druskos
20 g. cukraus
5 g. sausų mielių
35 g. įvairių sėklų
35 g. džiovintų daržovių mišinio
žiupsnelis rozmarino
Paruošimo būdas:
Iš duotų produktų užsimaišome tešlą ir padėjus į šiltą vietą, uždengiame ir leidžiame jai pakilti (apie valandą). Tešla turi pakilti dvigubai.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sutepame alyvuogių aliejumi, dedame tešlą ir vėl šiltoje vietoje leidžiame jai pakilti. Tešlai pakilus, ją sutepame alyvuogių aliejumi. Barstome druska, kapotais rozmarinais ir kepame orkaitėje 200C temperatūroje apie 25min.