Marinatas, tinkantis žuviai.
Marinatui mums reikės:
- 2 vnt. pasirinktos žuvies
- Raudonos kario pastos pagal skonį
- Ryšulėlis kalendros
- 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai natūralaus jogurto
- Druskos pagal skonį
Visus produktus dedame į trintuvę ir sutriname iki vientisos masės. Kalendrą smulkiai supjaustome ir sumaišome su likusiais produktais. Paruoštu marinatu įtriname žuvį ir šaltai marinuojame apie 6 valandas.
Marinatas, tinkantis kiaulienai arba vištienai.
Marinatui mums reikės:
- Kiaulienos sprandinės arba vištienos krūtinėlės apie 600 – 700 g
- 1 svogūnas
- 1 arbatinis šaukštelis raudonos saldžiosios paprikos
- 4 skiltelės česnako
- Imbiero pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- 2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių
- 1 valgomasis šaukštas rytietiško žuvies sultinio
- 1 valgomasis šaukštas ponzu padažo
- 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
- Pusė čili pipiro
Visus produktus dedame į trintuvę ir sutriname iki vientisos masės. Mėsą supjaustome mėgstamo dydžio gabaliukais. Paruoštą marinatą sumaišome su mėsa ir dedame į šaldytuvą marinuotis nuo 12 iki 24 val.