Tradicija tampa trečius metus iš eilės organizuojamas kulinarinis konkursas, kuriame varžosi bei savo kulinarinius šedevrus pristato Birštono restoranai bei kavinės. Tokiu būdu miestas savo svečius kviečia domėtis kulinarinėmis naujovėmis, informuoja apie naujas maitinimo vietas bei pristato atnaujintus valgiaraščius.
Vytautas mineral SPA šiemet Birštono Gastro konkursui pristatė ėrienos kumpio kepsnį (rump steak), su avinžirniais, geltekle, šokolado kubeliais bei mėsos sultinio padažu.
Kuriant šį patiekalą labai didelis dėmesys skirtas mėsos kokybei. Būtent dėl to buvo pasirinka ėriena iš Naujosios Zelandijos. Gaminant šį patiekalą, mėsa lengvai marinuojama, kad išliktų jos skonis bei struktūra. Kadangi ėriena šio patiekalo žvaigždė, garnyrui parinktas klasikinis derinys – aromatingas padažas, avinžirniai bei žalios daržovės.
Gegužę miesto svečiai bei gyventojai lankėsi Birštono Gastro ženklu pažymėtuose restoranuose bei kavinėse, ragavo konkursinius patiekalus bei balsavo už savo favoritus. O suskaičiavus balsus, paaiškėjo, kad Vytautas mineral SPA jau trečius metus iš eilės tapo vienu iš konkurso prizininkų.