Grįžti atgal

Naujasis pasaulis/ Senasis pasaulis. Vyno iš Prancūzijos, Argentinos bei JAV degustacija – vakarienė.

2019-12-13  |  19-00

Gruodžio 13 d. 19 val.  Vytautas mineral SPA restorane MOON.


„Vytautas mineral SPA“ ir vienas didžiausių prabangaus vyno prekiautojų „Crus et Domaines de France“ kviečia į ypatingą renginį!

Svečiai iš Prancūzijos Bordo regiono pasakos bei kvies degustuoti prestižinį, ilgai rūsiuose išlaikytą vyną, o restorano šefas specialiai šiam vakarui ruošia ypatingus, prie vynų derančius patiekalus.  

Tai puiki proga palyginti tų pačių vyndarių gamintą prestižinį Bordo, Argentinos bei JAV Kalifornijos vyną!

Degustacijos programa:

Château Haut-Bages Libéral 5ème grand cru classé Pauillac 2012

Iš vyndarių šeimos kilusi Claire Villars Lurton neplanavo karjeros šiame versle ir baigė fizikos studijas, bet nelaimingo atsitikimo metu žuvus tėvams turėjo pakeisti savo profesiją. Tik 30 hektarų ploto vynuogyne kiekvienas vynmedis dera mažiau nei reikia pagaminti butelį vyno. Rankomis skintas derlius maišomas naudojant 75 % Cabernet sauvignon bei 25 % Merlot. Vynas naujose ir naudotose statinėse brandintas 16 mėnesių.

Château Durfort-Vivens 2ème grand cru classé Margaux 2006

Gonzague Lurton valdomas ūkis atsidūrė net antroje penkerių pakopų Bordo klasifikacijos vietoje ir yra gaminamas paklausa garsėjančiuose Margaux vynuogynuose. Itin mažą derlių derantys vynmedžiai buvo skinti rankomis ir maišyti naudojant 70% Cabernet Sauvignon bei 30% Merlot proporciją. Vynas pusantrų metų brandintas naujose ir naudotose statinėse.

Trinite Estate Acaibo Sonoma valley 2014

Organine ir biodinamine praktika prižiūrimi vynuogynai Kalifornijoje pasodinti paklausiu ir brangiu vynu garsėjančioje Sonomoje. Rankomis skintas derlius papildomai perrenkamas peržiūrint kiekvieną uogą. Cabernet Sauvignon sudaro 85%, o likusi dalis – Merlot ir Cabernet Franc

Château Barde-Haut Saint-Emilion Grand Cru Classé 2007

Helene Garcin valdomas ūkis yra vos 16,89 hektarų ploto. Jame organiniu būdu auginamas Merlot bei Cabernet Franc derlius skinamas ir perrenkamas rankomis, o pagamintas vynas du metus brandinamas beveik vien tik naujose statinėse.

Clos L' Eglise Pomerol 2006

Tikriausiai brangiausią Bordo vyną gaminančiuose Pomerol vynuogynuose 5,9 hektarų ploto ūkį Garcin-Cathiard šeima įsigijo 1997 metais. Organiniu būdu žvyringoje molio dirvoje auginamas Merlot bei Cabernet Franc derlius duoda ypač sodrų skonį raudonam vynui. Vynas du metus brandinamas vien tik naujose statinėse.

Bodega Poesia Malbec Mendoza 2007

Prieš 80 metų sodinti neskiepyti Cabernet ir Malbec vynmedžiai sudaro vos 13 hektarų plotą. Organiniu būdu augintas derlius perdirbamas naudojant vien tik rankų darbą. Itin mažas derlius suteikia ypatingai ryškų skonį, atsiskleidžiantį po dešimtmetį trukusio brandinimo buteliuose. Tai ypatinga patirtis, nes seno Argentinos vyno Europoje beveik neįmanoma įsigyti!


Kaina asmeniui – 69 Eur.

 Išankstinė rezervacija tel. +370 319 42135 el. p. moon@spavytautas.lt.

Sklandžiam svetainės veikimui, jūsų naršymo patirties gerinimui bei rinkodarai naudojame slapukus. Naršydami toliau sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti – Privatumo politika.
Sutinku